nl

Welcome op het website van Paard en Bos!

Onze vzw die sinds 1999 actief is in het Brusselse Gewest, richt zich op het bevorderen van het hedendaagse gebruik van het trekpaard in de stad en vooral in het Rood-Klooster.

Onze 4 trekpaarden Bart, Jeff, Flup en Ouragan werken dagelijks met ons rond 4 soorten activiteiten:

Pedagogisch paard

Paard en Bos stelt voor animaties rond milieuonderwijs. Een waaier aan activiteiten met tal van ontdekkingen en aangepast aan de leeftijd en mogelijkheden van onze bezoekers, meestal scholen en organisaties.

Werkpaard

Onze paardachtige medewerkers leveren ook dienstverlening in Brusselse groene ruimten : afvalophaling, onderhoud van weide, opruiming van snoeiafval, …

Vrijetijdspaard

Met de hulp van hun collega’s kippen, schapen, eend en ezels, brengen onze paarden het Rood-Klooster tot leven. Ze vervoeren mensen met de paardenspan, ze zijn bevoorrechte partners van onze Audergemse senioren, ze produceren mest voor de tuiniers en de buurt… Laten jullie naar onze agenda kijken voor meer informatie betreffende onze activiteiten.

Sociaal paard

Samen werken wij ook voor de inclusie van personen met een handicap die betrokken zijn bij de uitvoering van de meeste projecten. Vandaag krijgen we een essentiële hulp van Julien, Eva, Sandra, Ibrahim, David en Audry. Ons sociaal paard stelt ook voor animatie ter attentie van gehandicapte personen.